Atelier Lucru, iunie 2017, Bucureşti

Invitație de Participare la atelierul de lucru

Cauze de obstrucţie respiratorie şi alternative terapeutice în virozele respiratorii şi alergii la copii

 

Stimată/e Doamnă/Domnule,

Avem plăcerea de a vă invita la evenimentul cu tema Cauze de obstrucţie respiratorie şi alternative terapeutice în virozele respiratorii şi alergii la copii” , ce va avea loc în 14 iunie 2017, la amfiteatrul Ponderas Academic Hospital, Str. Nicolae Caramfil 85A, sector 1, Bucuresti,

Informatii organizatorice:

  • Prezenta dumneavoastra incepand cu ora 14.00 este binevenita pentru completarea procesului de inregistrare

  • Evenimentul va este oferit gratuit, avand incluse: mapa atelierului, pauze de cafea

  • Evenimentul este creditat cu puncte EMC si se acorda “Certificat de Participare”

  • Agenda evenimentului este inclusa la sfarsitul acestei Invitatii

  • Numarul de locuri este limitat

 

Va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra la aceasta conferinta pana cel tarziu pe data de 12 iunie 2017.

Pentru Informatii suplimentare si confirmari va rugam sa ne contactati la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea...

In cazul exceptional al imposibilitatii de a participa dupa ce ati confirmat, va rugam insistent sa ne anuntati imediat, eventual sa propuneti un inlocuitor pentru participare.

 

Agenda evenimentului

14.00-14.30 Inscrierea participantilor

14.30- 15.00 Sindromul de apnee in somn de tip obstructiv la copil- dr. Sorina Dindere- medic primar ORL

15.00-15.30 Solutii terapeutice in alergie - Sef de lucrari Camelia Berghea- Spitalul Marie Curie- medic primar alergolog

15.30-16.00 Solutii pentru tratamentul complet al tusei- dr. Diana Ionescu- medic primar ORL

16.00-16.15 Evaluarea atelierului

Evenimentul este sponsorizat de GTS Solution

si realizat in parteneriat cu A.R.C Med (Asociaţa Română pentru Consiliere Medicală)

 

Colind pentru oameni frumosi

“ A venit Crăciunul şi iubirea ne îmbracă frumos pe toţi…”

Da, a venit Crăciunul şi la Centru, a venit cu oameni frumoşi  care ne-au trecut pragul cu daruri multe pentru copii, a venit Crăciunul cu colinde ,poveşti de iarnă, forfotă şi grijă să nu fie nimeni uitat. Ca în fiecare an, suntem copleşiţi de generozitatea şi neuitarea celor care ne cunosc , dar şi a altora, care ne bat la poartă să aducă ceva copiilor sau familiilor necăjite. Tuturor le mulţumim şi le dorim să aibă parte de bine şi zile frumoase !
Mulţumim de asemenea celor care au înţeles care este rostul nostru şi care ne susţin cu  statornicie în tot cursul anului, celor care au înţeles cu responsabilitate că nu bucata de pâine de AZI e importantă , ci provizia de MÂINE, EDUCAŢIA !

Suntem onoraţi să-i facem cunoscuţi cu recunoştinţă : JOHNSON WAX, EFT Furnizare, NWF FOREST, KAUFLAND ROMANIA, SERTO INVEST, BIROU EXECUTOR JUDECĂTORESC MIHAI CRISTIAN, IWA, HELP NET FARMA, CENTRADE INTEGRATED, FARMEXIM, CEZ.
 

Dorim ca anul ce vine să ne găsească tot  împreună, în pace şi linişte, cu spor în toate cele bune, cu bucurii şi împliniri.

LA MULŢI ANI !

Consiliul Director al Fundaţiei Sf. Dimitrie

Targului Bucuriei, Editia a II-a

Dam startul sarbatorilor de iarna cu editia a doua a Targului Bucuriei

Legea recunoaste dificultatile de invatare

Din data de 21.12. 2015 LEGEA RECUNOASTE DIFICULTATILE DE INVATARE: DISLEXIE,DISGRAFIE,DISCALCULIE

In data de 21 dec 2015, in plenul Senatul Romaniei, a fost votat proiectul de completare a Legii Educatiei Nationale cu prevederi legate de dificultatile de invatare : dislexie , disgrafie, discalculie. Conform legii, in termen de maximum 90 de zile vor fi elaborate normele metodologice de aplicare, ce vor permite punerea in practica a legii si schimbarea statutului acestor copii in scoala romaneasca de toate gradele. Este pentru prima data cand dislexia este recunoscuta printr-o lege in Romania , un inceput bun pentru drumul greu si frumos care va urma pana cand vom putea spune ca ne-am facut datoria fata de acesti minunati copii. Multumim pentru darul de Craciun oferit de toti sustinatorii legii, multumim dnei profesor si senator Ecaterina Andronescu pentru suport si pentru emotionanta interventie in plen. Si mai ales multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem si in aceasta zi.

Apel - Copii Dislexici

Stimati membrii ai Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici,
 
Va informez ca demersurile legate de acceptarea legislatiei cu privire la educarea copiilor dislexici inainteaza cu niste pasi foarte mici. In aceasta saptamana ar fi trebuit sa se discute aceasta propunere la comisia de invatamant al Senatului….
 
Intre timp, noi, Asociatiile pentru copii dislexici din Tg Mures, Bucuresti, Oradea, Arad si Sf. Gheorghe ne-am unit fortele si am inceput impreuna o campanie Facebook de informare, constientizare si sensibilizare: "COPILUL DISLEXIC - O RESPONSABILITATE COMUNA”.
 
Pana cand se aproba legislatia (care va fi urmata de elaborarea si aprobarea unei metodologii) noi ar trebui sa pregatim cadrele didactice. Credem, ca in asa fel vor intelege mai repede necesitatea celor punctate in legislatie si (sa speram) ca il vor respecta si aplica. Stim ca va fi un proces lung, dar noi cautam modalitati prin care putem sa contribuim la scurtarea lui….
 
Cei care nu sunteti conectati la Facebook-ul asociatiei, va rog sa-l faceti.
 
Inscrieti-va la grupurile Facebook:
Dislexia este o calitate, nu un neajuns
Dislexie Te Cunosc (Oradea)
Asociatia Arad pentru Copii Dislexici
 
Urmariti  pagina Facebook  Giacomo Cutrera - Despre dislexia mea  si
blogul http://dislexietecunosc.blogspot.ro/ unde gasiti aproape zilnic informatii noi, si aveti link catre canalul YouTube cu inregistrari in limba romana.
 
O MARE RUGAMINTE….
 
Va rog sa va implicati!
 
Dati SHARE pe materialele postate in domeniul dislexiei, dand mai departe si textele articolelor postate! Toti putem sa contribuim prin acest fel la succesul acestei campanii!!!!
 
CAUTAM PERSOANE CARE NE POT AJUTA CU TRADUCEREA UNOR MATERIALE POSTATE IN ALTE LIMBI. Este foarte important sa invadam netul cu materiale in limba romana, cu accent pe  informatii despre metode alternative de invatare, care vin in ajutorul copiilor dislexici.
 
Daca ati gasit pe net informatii interesante (articole, inregistrari video) care credeti ca ar trebui traduse si postate, va rugam sa ne trimiteti. Orice idee ne este de ajutor.
 
 
Cu respect
Bartok Eva
presedinte
 

Asociatia Romana pentru Copii Dislexici