Conferință Internațională ABA - 2016

Invitatie Conferinta ABA 2016

Peste 40 de lectori la ediția 2016

Ediția a cincea a Conferinței Internaționale ABA (8-10 aprilie, București) aduce un program încărcat de prezentări și workshop-uri susținute de lectori invitați din SUA, Norvegia, Marea Britanie și Spania și peste 30 de specialiști români. Ei vor susține 33 de workshopuri și prezentări pe parcusul celor 3 zile cercetării și teoriei în Analiza Aplicată a Comportamentului și recuperării în autism.

Înscrierea la cel mai important eveniment dedicat analizei aplicate a comportamentului se mai poate face pe site-ul dedicat prin completarea formularului până cel târziu joi, 7 aprilie și achitarea taxei de înscriere online, la sediile asociațiilor organizatoare - ATCA și Help Autism sau direct la fața locului, în prima zi a conferinței.

Lectori români

 


Printre lectorii români care vor lua cuvântul la conferință se numără medicii specialiști Ramona Gheorghe și Anca Diana Oros, Dr. Ileana Anca Efrim, Dr. Irina Angela Radu, psihologii Raluca Nica, Anca Dumitrescu, Daniela Bololoi, Lucian Negoiță precum și alți zeci de specialiști în ABA și metode conexe de recuperare in autism. Ei vor urma lectorilor internaționali prezenți în România în aprilie cu ocazia conferinței ABA:  
 • JANE S. HOWARD (USA)
 • BRIDGET A. TAYLOR (USA)
 • SUZANNE LETSO (USA)
 • WILLIAM L. HEWARD (USA)
 • Jill C. Dardig (USA)
 • NEIL MARTIN (USA)
 • CHRISTOS NICKOPULOUS (UK)
 • SIGMUND ELDEVIK (NOR)

Program

 

Vineri, 8 aprilie deschidem ediția din acest an cu o conferință de presă la care vor lua cuvântul reprezentanți ai instituțiilor publice - Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Colegiul Psihologilor din Romania, Casa Națională de Asigurări de Sănătate - precum și lectori străini care vor completa abordarea națională a profesiei de terapeut ABA și a decontării terapiei cu perspectiva din afară. Programul complet al celor trei zile este disponbili acum pe site, secțiunea Program.
Locație

Evenimentul va avea loc la:
Universitatea Româno-Americană
Bd. Expoziției, Nr.1B, Sector 1, cod 012101
București – România

Acreditări

 

La nivel național, evenimentul este acreditat de către Colegiul Psihologilor și Colegiul Medicilor din România, iar la nivel internațional, de Behavior Analyst Certification Board. 
 • 10 credite prezentare lucrare, 5 credite participare psihologi
 • 17 credite participare medici
 • până la 20 credite pentru audierea lucrărilor specialiștilor ABA cu acreditare BCBA
Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți pagina web:

 

 

 

 

Deco Art - Târg de Paști 2016

Invitatie Targ Pasti Deco Art 2016

 

Pentru ca se apropie sfintele sarbatori de Pasti, DecoArt - unitate protejata a Fundatiei Sf. Dimitrie - va invita la targul organizat in data de 16 aprilie 2016, la sediul din str. Agricultori, nr. 62, sector 2, Bucuresti, intre orele 11:00 - 18.00

Initiativa noastra este sustinuta anul acesta de partenerul oficial al evenimentului: www.pantofioriveseli.ro
 
Pentru prima oara veti putea participa la atelierele de creativitate, pe care le-am pregatit impreuna cu artistul plastic Irina Spinu. 

Atelierul de creativitate pentru copii
Pictura italiana neconventionala - Giuseppe Arcimboldo (ne vom juca cu legume, fructe, frunze)
Interval desfasurare: 13.00 - 14:30

                    
Atelierul de creativitate pentru adulti
Tehnici grafice inedite: linogravura  (tehnica de lucru cu plante)
Interval desfasurare: 15:00 - 16.30
 
                   
  Taxa de participare la acest targ este 25 lei. 
Platind aceasta taxa veti putea participa la unul dintre atelierele noastre si veti primi din partea Fundatiei Sf. Dimitrie un cadou supriza pentru Pasti.

Va rugam sa confirmati participarea si numele atelierului la care doriti sa va inscrieti la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Va reamintim ca produsele DecoArt sunt realizate de catre tineri cu dizabilitati, iar suportul dumneavoastra financiar prin participarea la acest targ ajuta la sustinerea locurilor de munca ale acestora.

Fundatia Sf. Dimitrie - Newsletter Martie 2016

Educatia inseamna viitor! Doneaza 2%!
 
Campania 2% continua pana in luna mai 2016. Inca mai ai timp sa te alegi directionarea acestei sume catre Fundatia Sf. Dimitrie.
 
Avem 36 de motive pentru care ai face aceasta alegere: copii care frecventeaza zilnic Centrul pentru Educatie si Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie. Acesti copii provin din medii sociale defavorizate iar la centru primesc un sprijin in realizarea temelor, o masa calda, consiliere psihologica si pedagogica, ajutoare materiale. Toate aceste actiuni pentru ei reprezinta o bucurie si le fac copilaria mai frumoasa. 
Acesti copii cunosc duritatea vietii si lipsurile ei si de multe ori arata o maturitate precoce in a face fata realitatii cu care se confrunta.
 
Directionarea a 2% din venit nu reprezinta o sponsorizare sau donatie private si nu costa nimic. In cazul in care nu redirectionezi acest procentaj, banii vor ramane statului. Suma individuala poate nu este foarte mare, insa cumulate pot insemna foarte mult pentru educatia si viitorul copiilor pe care Fundatia Sf. Dimitrie ii indruma.
 
Te invitam sa vizitezi site-ul nostru, de unde sa descarci formularul ce trebuie completat si unde gasesti si informatiile despre aceasta procedura: 
fundatiasfantuldimitrie.ro
 
 
Incepem programul de voluntariat productie pentru Pasti!
 
Multumim tuturor voluntarilor si prietenilor Fundatiei Sf. Dimitrie care au fost alaturi de noi si au inlesnit calea spre succesul obtinut in luna februarie, cand am realizat productia pentru Martisor.
 
Am inceput pregatirile pentru productia de Pasti, lutul nelucrat asteapta sa fie modelat si pictat de mainile dibace ale tinerilor cu dizabilitati din cadrul echipei DecoArt. Si pentru ca stim ca ne-ati ajutat cu drag si in trecut, va invitam sa ne sprijiniti si in efortul realizarii produselor pentru Pasti. 
 
Voluntarii ii vor ajuta pe tinerii cu dizabilitati ai echipei DecoArt sa modeleze si sa picteze lutul si la ambalarea produselor si etichetarea lor. O parte din produsele noi pe care ne puteti ajuta sa le realizam sunt: farfurioare (pui, ou, gainusa), ghirlande, suporturi pentru oua, decoratiune oita si iepuras.
 
Programul de voluntariat a inceput in data de 15 martie iar activitatea va dura pana in data de 27 martie.
Va asteptam cu portile deschise de luni pana vineri intre 9.00 si 17.00 si sambata intre 9.00 si 15.00. Adresa noastra este str. Codrii Neamtului nr. 4, sector 3, Bucuresti.
 
Persoana care poate fi contactata pentru a anunta implicarea dumneavoastra este Mariana Rada 0726 094 534.

Invitație Mariage Fest - Fundaţia Sf. Dimitrie

Vă aşteptăm la Mariage Fest

 
Atelierul DecoArt - unitate protejată a Fundaţiei Sf. Dimitrie -  va participa în acest weekend la Târgul Internaţional de nunţi Mariage Fest, organizat între
25 - 27 martie, la Palatul Parlamentului. 

Vă invităm la standul nostru, B31 din sala I.C. Brătianu. Echipa DecoArt a pregătit pentru acest eveniment o colecţie deosebită de produse din ceramică, felicitări, mărturii, cât şi diverse obiecte de decor realizate manual, adecvate unui astfel de eveniment.
 
Programul evenimentului este: 
 
Vineri 25 aprilie 12.00 - 19.00
Sambata 26 aprilie 10.00 - 19.00
Duminica 27 aprilie 10.00 - 18.00
 
Prin prezenţa dumneavoastră veţi susţine eforturile tinerilor cu dizabilităţi care au învăţat să dea formă şi culoare lutului prin talentul lor creator!
 
Vă mulţumim anticipat pentru prezenţa dumneavoastră. 
 
Fundaţia Sf. Dimitrie